Skip to content

Kövesd az álmaid

„Ha valami még nem valósult meg az életünkben, akkor fontos szembenézni azzal, hogy egy részünk nem akarja, hogy megvalósuljon. Bármiről legyen is szó, benned van az, ami távol tartja tőled.” – Barna Berni író

Amikor a fenti sorokat olvastam, megálltam egy pillanatra és elgondolkoztam. Figyeltem az érzésre, amit e pár sor kiváltott belőlem. (Most állj meg te is egy percre, olvasd el még egyszer a fenti gondolatokat, és figyelj az érzésre, amit előidéz benned.)

Mélyen belül azt éreztem, hogy ehhez kétség nem fér, aztán az egóm is úgy gondolta bekapcsolódik az eszmefuttatásba és jött a kérdés: „Miért akarnám távol tartani magamtól azt, amire régóta vágyom? Ez hülyeség…”

Aztán ültem csendben, és megérkezett a válasz: FÉLELEM…attól, hogy nem olyan lesz, mint amilyennek elképzeltem…hogy csalódni fogok…hogy nem tudok helyt állni…hogy nagyobb felelősség lesz rajtam….és sorolhatnám.

Aztán itt, ennél a pontnál, feltörtek az emlékek, mint valami önigazolás, csak hogy egyet említsek:

3 éven keresztül benne ragadtam egy olyan irodai munkában, amit sohasem szerettem. Diploma után indulásnak jónak tűnt, de legbelül már próbaidő alatt tudtam, hogy ez nem az én utam, mégis 3 évet áldoztam az életemből ennek a cégnek. Miért is? Mert terhet jelentett volna újra beadogatni az önéletrajzom, interjúkra járni, féltem attól, hogy máshol kevesebb fizetést kapok, hogy nem lesz elég a tudásom stb. Rengeteg kétely…

Ugyanez kivetíthető az élet többi területére, mindenre, amiben döntéseket hozunk, mint pl. a párkapcsolat, a továbbtanulás stb.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy mi is az, amire úgy igazán vágysz, és folyton ott motoszkál a fejedben, de még nem valósult meg.

Játszunk egy kicsit, csak 5 percet szánj rá!

Vegyél elő egy tiszta lapot, és írd le a vágyad, álmod (nem viccelek, kipróbáltam, nálam működik).

Ha megvan, vegyél elő egy másik lapot, erre írd le, mi az, ami eddig visszatartott attól, hogy ez beteljesüljön – ugyanis ezek a kételyek, mélyen kódolt hiedelmeid, melyekkel csak önmagad korlátozod.

Most írd le, az álmod mellé, hogy min kell változtatnod, mit kell azért tenned, hogy megvalósuljon. (A negatív hiedelmeid inverzét is leírhatod ide.)

És most jön a legjobb rész, tépd össze azt a lapot, amelyikre a kételyeid írtad, dobd a kukába, szabadulj meg tőlük!

A másik lapocska viszont legyen mindig szem előtt, és kezd el tervezni a jövőd!

Sok sikert és kitartást kívánok Neked álmaid és vágyaid megvalósításához!

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük