Skip to content

Te mire fókuszálsz?

Korábban úgy gondoltam, hogy optimista vagyok, mert igyekeztem pozitívan állni az emberekhez és a történésekhez, de mégis könnyen kibillentett egy-egy kellemetlen szituáció. Volt olyan időszakom, amikor sokat panaszkodtam, és személyes sértésnek éreztem, amikor valaki erre felhívta a figyelmem.

Az utóbbi időszakban, nagyon sok pozitív változás történt az életemben. Elgondolkoztam azon, hogy minek köszönhető mindez, és arra jutottam, hogy elsősorban annak, hogy megváltoztattam a figyelmem fókuszát.

Ha visszagondolok az elmúlt 1 évemre, voltak nehéz időszakok, de ezeket nem tragédiaként éltem meg, inkább próbáltam a nehézségekben is meglátni a jót.

A korábbi munkahelyemen olyan szituációba kerültem, hogy kiközösítettek, csak azért, mert igyekeztem semleges maradni, és nem álltam a többség oldalára egy konfliktushelyzetben. Igazságtalannak éreztem a kialakult állapotot, de megerősített abban, ami már régóta érlelődött bennem, hogy munkahelyet váltsak. Lehet, hogy furán hangzik, de legbelül hálás voltam ezeknek az embereknek, mert kimozdítottak a komfortzónámból.

Ahelyett, hogy áldozatként tekintettem volna magamra és önsajnálatba menekültem volna, elkezdtem cselekedni és pozitívan álltam a jövőhöz, ami meghozta a gyümölcsét.

Most már tudatosan odafigyelek arra, hogy ne panaszkodjak, igyekszem megválogatni a szavaimat, mindennek a pozitív oldalát helyezem a figyelmem középpontjába és azt tapasztalom, hogy egyre több jó dolog történik az életemben.

Csak rajtad áll, hogy mire összpontosítasz, ha a jó dolgokra koncentrálsz, az nem kerül semmibe, csak gyakorolni kell és hosszútávon megváltoztatja az életed!

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük