Skip to content

Kivel versenyzel valójában?

Lehet, hogy látszólag hasonló körülmények közül származtok, esetleg úgy gondolod, hogy hasonló képességeitek vannak egy közeli barátoddal, ismerősöddel – mégsem érdemes hozzá mérni Magad, és a teljesítményed. Nincs két egyforma életút, ahányan vagyunk annyifélék vagyunk.

Egyik barátnőmmel 7 év barátság után szakítottam meg a kapcsolatot, amikor egy kellemetlen szituációt követően világossá vált számomra, hogy ő valójában mindig velem próbált versenyezni, mert a saját álmait nem merte követni. A történtek után átértékelődött bennem az a 7 év, és sok esemény teljesen más értelmet nyert számomra.

Ha most visszaemlékszem, igazság szerint azért barátkoztam vele, mert nehezen mentek a dolgai – megsajnáltam őt – ezért igyekeztem lelkesíteni  és közben észre sem vettem, hogy velem vetélkedik. Mellette nem tudtam igazán örülni a saját sikereimnek, mert mindig őt kellett vigasztalni, ha neki nem sikerült elérni azt, amit nekem igen.

Igyekeztem a képességeim tudatában kitűzni a céljaimat, és megtettem a szükséges erőfeszítéseket ahhoz, hogy el is érjem őket.

Mivel neki a versengésen kívül más motivációja nem volt, ezért kevesebb energiát fektetett az adott dologba, ennek köszönhetően sorozatosan kudarcot vallott.

Ha valakinek elsősorban a másik ember legyőzése a célja, akkor ne lepődjön meg, ha a várt eredmény elmarad. Ha mégis sikerül lenyomnia a másikat abban a versenyben, ami valójában csak az ő fejében létezett, az csupán pillanatnyi boldogságot fog eredményezni és később ugyanolyan céltalannak fogja érezni az életét, mint előtte.

Ahelyett, hogy mások céljait igyekszel megvalósítani, inkább fogalmazd meg azokat a vágyakat, amik boldoggá tesznek, és azok elérésén fáradozz.

Próbáld meg az egy évvel ezelőtti Önmagadhoz mérni az eredményeidet. Sokkal édesebb lesz a siker, ha azt látod, hogy meghaladtad Önmagad, és ezáltal valóra váltottad az álmaidat.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük