Skip to content

Hétköznapi hősök – Ne cipeld más terhét

A napokban beültem teázni egy barátnőmmel, ő mesélte el, hogy van egy vásárlója, aki rendszeresen visszajár hozzá, de állandóan feszült és mindenbe beleköt. Több alkalommal a férfi távozása után barátnőm is hosszú perceken keresztül ingerült volt. Az ilyen nehéz emberekre szoktuk azt mondani, hogy „energia vámpírok”.

Nagyon jó taktikát választott ez a barátnőm, ugyanis nyugodt és kedves maradt a fickó kötözködő viselkedése ellenére is, aki ezen annyira meglepődött, hogy nem tudott mást tenni, csak viszonozni ezt a kedvességet – azóta „spanok” lettek.

Ez a példa is jól szemlélteti, hogy az egyetlen dolog, amit tenni tudsz akármilyen körülmények között – hogy te választod meg a hozzáállásodat.

Ha egy számodra idegen ember ok nélkül kritizál, az valójában nem Rólad, hanem róla szól. Persze rosszul esik, hogy pont rajtad próbálja kitölteni a felgyülemlett feszültségét, viszont tartsd szem előtt azt, hogy egy ingerült ember nem akar mást, csak könnyíteni saját magán, ezért számára teljesen mindegy az, hogy ki kerül az útjába. „Akinek nem inge, ne vegye magára!”

Tény, hogy nagyon nehéz higgadtnak maradni, amikor jogtalannak érzel valamit, de Te döntöd el, hogyan reagálsz ebben a helyzetben.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük