Skip to content

Elégedett vagy az életeddel?

Te mit válaszolnál erre a kérdésre?

Valószínűleg a válaszod a pillanatnyi hangulatodat tükrözné. Ha épp nehéz döntés előtt állsz, ha anyagi vagy kapcsolati nehézségekkel küzdesz, esetleg egy betegség ledöntött a lábadról, akkor esélyes, hogy nemleges választ adnál erre a kérdésre. Ha viszont jó napod volt és mindent egybe vetve egyensúlyban van az életed, akkor a válaszod igen lenne.

Azt gondolom, hogy az elégedettséget több szinten mérhetjük az életünk vonatkozásában. Lehet mérni időben (nap, hét, hónap, év stb.), életünk nagyobb területeinek tekintetéteben (család, párkapcsolat, emberi kapcsolatok, egészség, karrier, anyagi javak) valamint mindezeket egybe vetve.

Most egy ugyancsak mozgalmas hétvégén vagyok túl, ami teljesen feltöltött, örömöt és boldogságot éreztem, és összességében azt mondhatom, hogy elégedett voltam ezekben a napokban. Ha csak a mai napot veszem figyelembe, akkor nem mondhatom, hogy elégedett voltam a teljesítményemmel, mivel azokat a dolgokat, amiket beterveztem sajnos nem sikerült maradéktalanul megvalósítanom. A fentiek után mégis azt tudom mondani, hogy összességében elégedett vagyok az életemmel.

Teljesen rendben van, ha nem vagy mindennel elégedett, hidd el, vagyunk így ezzel jópáran.

A kérdés csak az, hogy amikor az életedet értékeled, akkor a hiányokra helyezed a fókuszt, vagy az életedben már meglévő dolgokra.

Lin Jü-tang szerint „Az elégedettség titka: nem sajnálni, ami nincs, értékelni, ami van.”

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük