Skip to content

A döntés mindig a Te kezedben van

Azt gondolom, hogy az életben a legnehezebb döntések meghozatalakor valójában mindig magunkra vagyunk utalva. Ha elakadunk, persze van lehetőségünk másoktól segítséget kérni, de a végső döntést úgyis mindig mi fogjuk meghozni – itt ne felejtsük el, hogy a nem döntés is döntés!

Természetesen nem szégyen segítséget kérni olyan dologban, amiben nem rendelkezünk kellő szakértelemmel, esetleg annyira kilátástalannak érezzük a helyzetünket, hogy nem látjuk a fényt az alagút végén. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy ha folyton kívülről várjuk a segítséget, az egy idő után kiszolgáltatottá tesz, de az életünkért akkor is egyedül mi vagyunk a felelősek!

Lao Ce szerint: „Csak a döglött hal úszik az árral” – ez igaz a céltalan emberekre, ezért a legfontosabb dolog, hogy határozzuk meg a céljainkat, ugyanis ezek életünk mozgatórugói. A célok után következik az elhatározás, a döntés, majd végül a cselekvés. Ha cselekvésre kerül a sor, az első lépés megtétele mindig nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában, és azt is tudjuk, hogy a siker sem garantált – azért rendesen megdolgoztat az élet – mégis el kell indulni az úton a változás érdekében.

Ezek után, akármilyen tudatosan éled az életed, mindig lesznek olyan események, amik csak úgy megtörténnek anélkül, hogy bármilyen befolyásod lenne rá, ellenben arról Te döntesz, hogy az adott helyzetre hogyan reagálsz – tekinthetsz rá kudarcként vagy lehetőségként egyaránt – a döntés a Te kezedben van!

Kristin

5 hozzászólás

 1. Egy napon, a ket ifju kinai titan azon tanakodik, hogyan tegyek probara az oreg kinai bolcset. Az egyikuknek az az otlete tamadt, hogy fogjanak egy madarat, vigyek a bolcs ele a tenyerukbe zarva, s kerdezzek meg a bolcset, tudja-e, mi van a kezukben. Ha netan kitalalja az oreg bolcs, hogy madar van a tenyerukben, akkor pedig kerdezzek meg tole, hogy el-e az a madar, vagy mar halott? S ha azt mondja, halott, akkor elengedik a madarat, mert megis el, ha pedig azt, hogy el, akkor osszenyomjak a tenyerukben a madarat, s maris halott Es a bolcsnek igy se, meg ugy se lesz igaza.

 2. Everything is very open with a really clear description of the challenges.
  It was truly informative. Your website is very useful. Thank you for sharing!

  my webpage – Royal CBD

  • Kristin Kristin

   Thank you for checking in. I’m glad that you like it. 🙂

 3. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely helpful and it
  has aided me out loads. I hope to give a contribution & aid different users like its helped me.

  Great job.

  Here is my web site: CBD oil for anxiety

  • Kristin Kristin

   I’m glad you found it useful 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük