Skip to content

Te kikkel veszed körül magad?

Nem tudod megválasztani a felmenőidet, viszont arról már Te döntesz, hogy életed folyamán kikkel veszed körbe magad.

Anyukámmal nemrég beültünk egy cukrászdába beszélgetni, ahol összefutottunk egy ismerőssel. Érdeklődve megkérdezte: „hogy vagytok? mi újság?” mi mosolyogva rövidre zártuk egy köszönjük szépen jól, nálunk minden rendben van mondattal, majd udvariasságból visszakérdeztünk, hogy és veled mi újság? – ekkor következett egy 15 perces monológ arról, hogy milyen viszontagságokon ment keresztül az utóbbi időben, aztán áttért a családjára, és elhangzott a következő mondat: „A fiam rossz társaságba keveredett, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.” Anyukám azzal próbálta vigasztalni, hogy a gyereke még kamasz, majdcsak túl lesznek ezen az időszakon is.

Ez a mondat nagyon elgondolkodtatott. Feltettem magamnak a kérdést: Vajon én miért nem „keveredtem” rossz társaságba? – pedig én is voltam kamasz… Azért, mert valójában mindig olyan emberek társaságát választottam, akiknek hasonló volt az értékrendjük az enyémhez – és ez a kulcs.

Nem hiszek abban, hogy valaki rossz társaságba tud keveredni, csak azt tudom elképzelni, hogy az illető azért választja az adott emberek társaságát, mert az általuk közvetítettekkel tud azonosulni.

Tény, hogy az értékrendünk megalapozásában jelentős szerepe van a családunknak, viszont akárki akárhonnan származik a választás lehetősége mindenkinek adott.

Brian Tracy szerint: „A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy.”

Tehát a baráti társaságod sokkal több dolgot árul el Rólad, mint azt elsőre gondolnád – ugyanis hasonló a hasonlót vonzza – ezért nagyon beszédes, hogy milyen emberek társaságában töltöd szívesen a szabadidődet.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük