Skip to content

Büszkének vagy hálásnak érzed magad?

Egyik nap hallgattam egy önfejlesztő előadást, amiben többek között azt javasolta az előadó, hogy egészen pici kortól napjainkig írjuk le a sikereinket, amikre büszkék lehetünk. Gondoltam ez egy jó kis összegzés lehet, ezért elkezdtem írni a listát. Miközben vettem sorra az elért eredményeket, azt éreztem, hogy valójában ezekre nem is büszke vagyok, hanem inkább hálás vagyok értük.

Az fogalmazódott meg bennem, hogy a büszkeség könnyen elbizakodottá, önteltté tehet, a hála viszont alázatra tanít, örömmel és megelégedettséggel tölt el.

Amikor büszkeséget érzel az elért eredmények után, az olyan, mintha mindent csak magadnak tulajdonítanál, pedig ne felejtsük el, hogy a sikerhez szükség van a támogató körülményekre is. Mit ért volna J.K. Rowling a Harry Potter kéziratával, ha egyetlen kiadó sem lett volna hajlandó megjelentetni?

Természetes, hogy boldog vagy és örülsz annak, amikor eléred a kitűzött céljaid, ugyanakkor ha mindezekért hálás tudsz lenni akkor egy olyan emelkedett lelkiállapotba kerülsz, ahol béke és nyugalom van. Azt se felejtsük el, hogy ahol hála van, ott nincs helye a kudarcnak.

Gyakorold naponta a hála adást mindaddig, amíg szokásoddá válik, és hidd el, minőségi változásokat fogsz tapasztalni az életedben.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük