Skip to content

Ne akard görcsösen

Van az az állapot, amikor valamire már nagyon régóta vágysz, és mégsem kapod meg, aztán idővel elkezdesz rágörcsölni, és végül már azt tapasztalod, hogy nemhogy közelebb, de még talán távolabb kerültél az adott dologtól. Ilyenkor azt gondolhatod, az élet totálisan igazságtalan, ugyanakkor, ha belegondolsz az akarás mögött egyfajta birtoklási vágy húzódik meg, ami valljuk be, senki és semmi számára nem túl vonzó.

Nagyon sokszor tapasztaltam ezt életem több területén, és azt éreztem ez nem fair.

Emlékszem, már nagyon akartam munkahelyet váltani, ezért beadtam 1 hónap alatt legalább 50 helyre az önéletrajzom – több helyről is visszahívtak, de nem azokat a feltételeket ajánlották, amire vágytam, ezért visszavettem a lendületből. A cél továbbra is a szemem előtt lebegett, de elengedtem a görcsös akarást – arra gondoltam, hogy mivel az időt nem sietetthetem, ezért kivárom a legjobb ajánlatot – de továbbra is küldözgettem az önéletrajzaimat. 1-2 hét elteltét követően behívtak interjúra ahhoz a céghez, ahol most is dolgozom.

Azt hiszem, legtöbben az időre feszülünk rá, pedig pont ez az, amit nem tudunk befolyásolni.

Ha olyan vágyakról van szó, mint pl. egy autó vagy egy nyaralás, akkor itt csak azt kell józan ésszel átgondolnod, hogy mennyi idő alatt tudod azt az összeget félre rakni, amiből ezt finanszírozhatod, ugyanis ez leginkább tőled függ.

Viszont, ha olyan vágyad van, aminek rajtad kívül más szereplői is vannak pl. párkapcsolat, munkahely váltás, lakás felújítás, akkor itt el kell fogadnod, hogy a vágyad megvalósulása nem csak rajtad áll, ezért tedd meg a szükséges lépéseket és várj türelemmel – tudom nem könnyű, de egy próbát megér.  

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük