Skip to content

Mennyire vagy kitartó?

Hálás vagyok, mert anyukámtól azt tanultam, hogy mindenre van megoldás, még akkor is, ha a helyzet az adott pillanatban kilátástalannak tűnik. Annak ellenére, hogy sok csalódáson ment keresztül, Ő soha nem adta fel, mindig derülátóan tekintett előre. A mai napig új célokat tűz ki és lelkesen dolgozik a megvalósításukon – ezt nagyon tisztelem Benne.

Azt hiszem az előttem lévő jó példának köszönhetem, hogy megtanultam, mi az a kitartás.

„Ha valamit elkezdek, azt be is fejezem” – ez volt a mottóm mindaddig, amíg megszereztem a diplomámat. Rájöttem, hogy ez a hozzáállás valójában csak akkor tud előre vinni, ha belátható időn belül teljesítendő feladatokról van szó.

Manapság mielőtt belekezdek valamibe, megfigyelem az érzést, amit kivált belőlem – ha jó érzéssel tölt el, és lelkesít, akkor ez megerősít abban, hogy jó az irány, és ilyenkor már nem is olyan nehéz kitartónak lenni a cél érdekében. Persze az út során mindig szembe találom magam nehézségekkel, de ezekre próbatételként tekintek és ha lassabban is, de haladok tovább és megteszem mindazt, ami tőlem telik.

Edison több ezer próbálkozás után találta fel a szénszálas izzólámpát, amit végül így összegzett: „Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

Az életnek ugyanakkor vannak olyan területei, ahol nem érdemes a végletekig kitartónak lenni, ha az adott dolog már nem épít, hanem inkább rombol.

Ez nem kudarc, csak figyelmeztetés az élettől, hogy ez már nem a Te utad és jöhet végre az újra tervezés. Nyilván az első reakció a félelem – „Most akkor mi lesz?”

Gondolj csak bele, ha visszapörgeted az időt a mostanra már megszokottá vált körülményeid előtt is volt életed, és nagyon sok váratlan és ismeretlen helyzetet megoldottál már ez előtt is, tehát van egy eszköztárad – ami azóta már rengeteg új ismerettel és tapasztalattal bővült – tehát van mihez nyúlni, és a jelenlegi nehézségeken is túl fogsz jutni!

Sohasem késő irányt változtatni és új célokat kitűzni, ha úgy érzed megrekedtél  valamiben, sőt szerintem inkább izgalmas.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük