Skip to content

Elérheted, ha elhiszed

Sok helyen olvashatjuk azt, hogy „bármit” elérhetünk, megkaphatunk az életben, amit csak szeretnénk… Ezzel a gondolattal nem igazán tudok egyet érteni. Nem szeretnélek elszomorítani, ezért lentebb kifejtem miért tettem ezt a kijelentést.

Tény, hogy az ember képes megvalósítani nagyon sok ötletét, álmát, vágyát, a tehetsége és adottságai – fizikai, szellemi korlátjai – szem előtt tartása mellett.

Természetesen mindig vannak olyan kiemelkedő eredményeket elérő emberek, akikkel példálózhatunk – „Bezzeg neki sikerült” – valószínűleg azért, mert ő hitt az adott dolog megvalósításában, volt egy elképzelése és hajlandó volt időt, energiát befektetni a vágya elérésébe.

Ugyanakkor azt ne felejtsük el, hogy ők sem bármiben, csak az élet egy olyan területén értek el sikereket, ami számukra fontos volt.

A bármi egy megfoghatatlan, meghatározhatatlan túlzó általánosítás, amit pont ezért nem is lehet elérni. Célravezetőbb, ha első körben konkrétan meghatározod a vágyaidat, amik jó érzéssel töltenek el, már akkor, ha rájuk gondolsz.

Fentiek után, egy kis „sikerrecept”: határozd meg a vágyadat, higgy benne, legyen róla egy képed, és dolgozz rajta!

Saját magamon tapasztaltam, hogy mindaddig amíg csak egy vágyam volt, nem mentem vele semmire. Előfordult, hogy el is képzeltem milyen lenne, ha valóra válna, de ez sem hozott eredményt. A csapból is a „just do it” szlogen folyik, ezért a vágyam megvalósításán el is kezdtem dolgozni, de legbelül valójában mégsem hittem el, hogy ez lehetséges, ezért a siker is elmaradt. Egyszerűnek hangzik, de sok bizonytalanság előzte meg, mire őszintén elkezdtem hinni abban, hogy a vágyam beteljesülhet. Azt hiszem kijelenthetem, hogy a HIT az egyik legfontosabb tényező, de persze a fenti elemek együttese hozza meg a várva várt eredményt.

Amíg Te nem hiszel benne, addig az eredmény sem lesz kézzel fogható, még akkor sem, ha a környezeted minden eszközzel Téged próbál támogatni.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük