Skip to content

Az életedben Te választasz

Ha épp nehezen indul a reggeled 2 választásod van: 1. hagyod, hogy a reggeli rossz kedv végig kísérje az egész napodat (csak szólok, hogy ez a könnyebb opció) 2. eldöntöd, hogy miután megittad a kávédat, azzal le is zárod ezt a reggelt és újult lendülettel nekilátsz a napi teendőid ellátásához (ez kicsit melósabb, de megéri).

Ha belegondolunk, egyetlen nap folyamán több száz apró döntést hozunk, amik hosszú távon képesek az egész életünket megváltoztatni.

Gondoljunk csak a párkapcsolatra – két idegen ember találkozik, nem szükségszerű, hogy kapcsolat legyen belőle, de mindketten hoznak egy döntést, aminek a végkifejlete akár gyémántlakodalom is lehet. De mondhatnám a táplálkozást is, bizonyos ételek fogyasztása hosszútávon súlyproblémákat okozhat – pedig te csak épp megkívántad azt a kakaós csigát, a héten már ötödjére.

Valójában az életedben mindig Te választasz, egy-egy jelentéktelennek tűnő döntés, teljesen más irányba terelheti az egész életedet.

Ha jelenleg nem vagy elégedett az életeddel, akkor első körben nézz szembe a ténnyel, hogy a naponta meghozott döntéseid következménye, ahol most tartasz. A jó hír az, hogy van lehetőséged ezen változtatni!

Figyeld meg magad a mindennapokban, milyen döntéseket hozol? Ha minden nap ugyanazokat az apróságokat csinálod, az eredmény ugyanaz lesz. Kezdd piciben, pl. indulj el 10 perccel hamarabb a munkahelyre, próbálj ki egy új kávézót, menj haza egy másik útvonalon, mint ahol szoktál. Ha rendszeresen változtatsz ilyen kis apróságokon, azzal hosszú távon az életeden változtatsz.

Az érzésekkel is eljátszhatod ezt pl. reggelente felhúzod magad mert már megint a dugóban kell ülni, vagy konstatálod magadban, hogy ez minden reggel így megy, ezért ezt az időt inkább hangoskönyv hallgatással töltöd, amiből hosszú távon biztosan profitálni fogsz.

A választás csak Rajtad áll.

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük