Skip to content

Van amire érdemes várni

Az előző hétvégét otthon töltöttem a családommal, és arra lettem figyelmes, hogy a város központjában kihelyeztek egy nagy visszaszámlálót, amin akkor ez állt: „19 nap Karácsonyig”. Ugye milyen jó, hogy minden évben van egy adventi időszak, ami pont a várakozásra tanít? Ilyenkor érdemes egy kicsit lelassítani, számot vetni az elmúlt évvel, levonni a tanulságokat, elcsendesedni és bizakodóan tekinteni a jövőre.

Valljuk be, azért a várakozás nem mindig olyan könnyű, mint amilyennek hangzik.

Biztosan tapasztaltad már Te is, hogy amikor késésben vagy, és igyekeszel sietni, pont akkor kapsz egy piros lámpát – minden egyes másodperc egy örökkévalóságnak tűnik – akármennyire vagy alapjáraton pozitív, azt hiszem, ilyenkor Neked sem túl őszinte a mosolyod. Ez csak egy kis bagatell példa, mégis jól szemlélteti, hogy milyen nehézséget tud okozni a várakozás, amikor Te haladni szeretnél.

Tudatosítanunk kell magunkban, hogy igenis vannak olyan dolgok az életben, amiket nem tudunk siettetni, akkor sem, ha belefeszülünk.

Amikor azt érzed, hogy már tényleg mindent megtettél annak érdekében, hogy a vágyad valóra váljon és mégsem történik semmi, általában ezt szokták javasolni: „Legyél türelmes”. A gond azzal van, hogy a hiányra fókuszálsz ezért egyfajta görcsös akarás alakul ki Benned, mert még nem kaptad meg azt, amire vágysz. Gondolj csak bele, ha valaki görcsösen szorítja a kezed, az számodra sem egy kellemes érzés, ezért igyekezni fogsz kiszabadulni a szorításából – a vágyakkal ugyanez a helyzet.

Valójában más lehetőséged nem igazán van, mint a VÁRAKOZÁS és az ELENGEDÉS.

Ilyenkor tekints vissza arra az útra, amit bejártál, légy hálás azért a kitartásért, amit ehhez kaptál, értékeld a munkát, amit befektettél és hidd el, hogy az élet kompenzálni fog!

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük