Skip to content

Kezdd az évet tiszta lappal

Ha egy szóval kellene jellemeznem a 2019-es évemet, az az ELENGEDÉS lenne.

Kezdődött a munkahely váltással, folytatódott a régi működésképtelen kapcsolatok és szokások felszámolásával. Hol könnyebben, hol nehezebben ment…

Amikor én döntöttem az elengedés mellett, megkönnyebbülést éreztem, amikor viszont bele kényszerített az élet, hogy elengedjek valakit vagy valamit, hiányt és fájdalmat éltem meg. Meg kellett tanulnom, hogy aminek már nincs helye a jelenemben, azt vagy elengedem, vagy az élet veszi el … a ragaszkodásnak itt nincs értelme, mert nem visz előre, csak szenvedést okoz.

Hiszem, hogy minden okkal történik, és mindig mindennek megvan az ideje. A változás mindig elengedéssel kezdődik, a kérdés csak az, hogy mennyi időt töltesz a feldolgozással.

Ha visszagondolok, nálam azzal indult a változás, hogy elkezdtem leszelektálni a ruhatáramat. Tudat alatt késztetést éreztem arra, hogy megváljak azoktól a daraboktól, amiket már nem szívesen hordok, vagy régen ugyan szerettem, de mára már kihasználatlanul hevernek a szekrényemben. Valójában ezek már nem voltak részei a mindennapjaimnak, mégis foglalták a helyet a szekrényemben. Az év folyamán 8-10 táskányi ruhaneműn adtam túl, de most már csak olyan darabjaim vannak, amik jó érzéssel töltenek el, amikor viselem őket.  

Az év lezárásaként decemberben nagytakarítást csináltam a lakásban és rendet raktam a holmijaim között is. Az összes polcot, fiókot sorra vettem, kidobáltam minden olyan tárgyat, ami negatív érzéssel töltött el, még a fűszereimet is átnéztem, és bizony-bizony volt, aminek már 2 éve lejárt a szavatossága – erre azért nem vagyok büszke – de hihetetlen mennyi idejét múlt, fölösleges dologgal vettem körül magam.

A nagytakarítás apropóján egyik barátnőmtől ajándékba kaptam Marie Kondo: Tiszta öröm című könyvét, ami a rendrakásról szól.  Hasznos tippeket ad, és segítségedre lehet, ha nem tudod, hogyan kezd el úgy, hogy élvezd is, ne csak túl akarj lenni rajta.  

A nagytakarítás és teljes rendrakás után, elégedettséget és nyugalmat éreztem. Az ünnepek alatt napközben a családommal töltődtem, esténként pedig az ágyban fekve végig gondoltam az évemet, a pozitívumaival és negatívumaival egyaránt, így végül az emlékeimben és a gondolataimban is rendet tettem.

Gondold át, mit szeretnél tovább vinni a 2020-as évedbe, kezdd az évet rendrakással – ami már nem szolgál, azt engedd el, fizikai és lelki szinten egyaránt.

Utóiratként szeretettel ajánlom a következő sorokat és kívánom, hogy ezt Te is megtapasztald:

„A legnagyobb változás, amit a rendrakás hoz magával, hogy megtanulod szeretni saját magadat. Amikor rendet teszel, egy kis magabiztosságot nyersz. Elkezdesz hinni a jövőben. A dolgok egyre simábban mennek. Az emberek, akikkel találkozol, változnak. Váratlan dolgok történnek, pozitív értelemben. A változás elkezd felgyorsulni. És elkezded igazán élvezni az életed.”  – Marie Kondo

Kristin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük