Skip to content

Filmajánló – Ha maradnék

A felvételi előtt álló Mia szemszögén keresztül bontakozik ki a történet. A tehetséges csellista lány mindenhol kívülállónak érezte magát komoly zene iránti lelkesedése miatt. A gimis évek alatt – ahogyan az lenni szokott, Mia életébe is beköszönt a nagy szerelem – de nyugi, itt nincs az a csöpögős romantika, mint amit a gimis filmeknél megszokhattál. Az öccse egy cuki kissrác, a szülei nagyon jó arcok – viccesek, lazák és pici korától kezdve támogatják lányukat tehetsége kibontakoztatásában.

Az előzetesből is kiderül, hogy a lány családja autóbalesetet szenved, Mia kómába kerül és az intenzív osztályra szállítják, miközben a lelke elhagyja a testét, így a lány az események külső megfigyelőjévé válik. Ahogyan a jelen és a múlt összefonódik az emlékei által, úgy válik igazán kerekké a történet, ugyanakkor szembesít azzal is, hogy egyetlen pillanat képes megváltoztatni az ember egész életet.

Bennem sok kérdést felvetett ez a lét és halál közötti állapot…

Mi az, ami igazán számít? Mennyire értékeljük a szeretteinkkel töltött időt? Kik azok, akik a legnehezebb körülmények között is ott vannak mellettünk? Túl lehet lépni a veszteségeken? Vajon a lelkünk mélyén mi döntjük el, hogy meddig maradunk itt a földön?

Ha felkeltette az érdeklődésed, ezen a linken megnézheted az előzetest: https://www.youtube.com/watch?v=DWCXldcuxN4

Kristin

Kép forrása: https://www.mafab.hu/movies/if-i-stay-151163.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük